Zabierz rodzinę na świąteczny brunch

Nowy pomysł na tradycyjną świąteczną atmosferę? Autorski, zimowy bufet z potrawami kuchni polskiej i międzynarodowej, a także piernikowy domek i mnóstwo innych atrakcji dla dzieci zapewnionych przez profesjonalnych animatorów. Świąteczny brunch dla rodzin już 11 grudnia w OVO Bar & Restaurant.

Specjalnie na rodzinny, świąteczny brunch szef kuchni OVO Bar & Restaurant, Piotr Apanel przygotował autorski, zimowy bufet ze świątecznymi daniami. Będą to tradycyjne dania kuchni polskiej, wzbogacone potrawami kuchni międzynarodowej. Goście spróbują m.in. barszczu z uszkami oraz pierogów z kapustą i grzybami, a także pieczonej kaczki z jabłkami czy fileta z dorsza w sosie koperkowym. Na deser będzie jabłecznik w sosie waniliowym oraz specjalność z północnej Anglii – Parkin Cake, czyli miękkie ciasto z płatków owsianych z syropem podobnym do czarnej melasy.

– Potrawy na pewno wprowadzą w świąteczną atmosferę. Niektóre dodatki mogą też zainspirować uczestników brunchu do własnych poszukiwań kulinarnych, owocujących ciekawymi pomysłami na świątecznym stole – mówi Piotr Apanel, który pracował wcześniej w czterech restauracjach uhonorowanych gwiazdką Michelin.

Własny bufet będą miały dzieci. O ich dobre humory i rozrywkę zadbają też profesjonalni animatorzy czasu wolnego. Atrakcji nie zabraknie: będzie można zrobić m.in. bajkowy, piernikowy domek. Świąteczny brunch rodzinny w OVO Bar & Restaurant odbędzie się w niedzielę 11 grudnia, w godz. 11.30 – 15.00.

– Dbamy o przyjemne wrażenia naszych gości przez oryginalne menu, a także tworząc w naszej restauracji przyjazny klimat. Mamy zamiar organizować więcej tego rodzaju spotkań, również przy innych okazjach – dodaje Justyna Adamiak, menadżer ds. marketingu wrocławskiego hotelu sieci DoubleTree by Hilton, w którym działa OVO Bar & Restaurant.

Do restauracji można wejść od strony lobby hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw lub przez ogólnodostępny, wewnętrzny dziedziniec wielofunkcyjnego budynku OVO.

Menu OVO Bar & Restaurant oparte jest na kuchniach śródziemnomorskiej i polskiej, z wykorzystaniem oryginalnych i wyrazistych dodatków z innych kultur kulinarnych, w tym japońskiej. W nowym sezonowym menu OVO Bar & Resturant znalazły się łącznie 23 nowe pozycje, a specjalnością kuchni są również tapas. Restaurację wyróżnia też taktowny, uważny i przyjazny serwis oraz dbałość o detale budujące klimat. Część dań w OVO Bar & Restaurant od razu przygotowywana jest tak, by goście wygodnie mogli się nimi dzielić przy stole.

Rezerwacje: anna.madro-gumula@hilton.com

(MKO)

Powiązane artykuły