Nowa restauracja i piwiarnia w Hali Targowej

Na gastronomicznej i piwnej mapie Wrocławia powstaje nowy lokal. Już od połowy września w Hali Targowej zostanie uruchomiony lokal Targowa – craft beer and food.

Lokal powstaje w 220-metrowej piwnicy tuż pod wieżą zegarową.

Nowa inicjatywa kulinarna będzie skupiać multitap z piwami rzemieślniczymi nie tylko z Polski, ale i całego świata, a do tego będzie tam restauracja z tradycyjnymi daniami w nowoczesnym wydaniu. Kucharze będą przygotowywać potrawy w oparciu o lokalne produkty, przygotowywane na oczach gości w otwartej kuchni.

Właściciele lokalu liczą, że klimat w Hali Targowej będzie sprzyjał długiemu biesiadowaniu, a także odkrywaniu nowych smaków. Na miejscu będzie wypiekany chleb, pasztety, ale takze ciasta, dżemu, paluchy piwne z chmielem czy masło.

– Targowa to miejsce dla tych, którzy lubią spędzać czas przy dobrym piwie i dobrym jedzeniu. Miłośnicy piwa odnajdą u nas nowofalowe i klasyczne piwa rzemieślnicze z polskich i zagranicznych browarów. Osoby poszukujące wyjątkowych smaków będą mogły spróbować tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu, przygotowywanych w otwartej kuchni,w oparciu o produkty pochodzące od lokalnych dostawców – mówi Natalia Gorzawska, menedżer lokalu.

Nowe miejsce spotkań w zabytkowych wnętrzach Hali Targowej zostanie otwarte 11 września przy ul. Piaskowej 17 we Wrocławiu.

(KrzKr)