Jamie Oliver „Superfood na co dzień”

SUPERFOOD to najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. To produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji bioaktywnych, enzymów i aminokwasów. To żywność naturalna, nieprzetworzona. Superfood to zarówno rodzimy czosnek, jak i egzotyczne jagody goji.

Książka na 40 urodziny Olivera, który osobiście przekonał się, jak zmiana nawyków żywieniowych wpływa na jego zdrowie i samopoczucie – przemiana Olivera naprawdę robi wrażenie!

• Książce towarzyszy największa kampania Olivera od 10 lat, która ma zachęcić każdego, by lepiej jeść, lepiej się czuć i lepiej wyglądać.

• To NIE JEST książka o diecie!

• Naczelne założenie przepisów: zdrowe jedzenie nie może być trudne, nudne ani mdłe!

• To nowe, uniwersalne, inspirujące podejście, jak na co dzień jeść zdrowo stosując proste, realne kroki.

• Ponad 100 różnorodnych, smacznych, kolorowych, właściwie zbilansowanych, łatwych do przygotowania zdrowych posiłków.

• Śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i napoje, również przepisy na dania na wynos.

• Dowolne dzienne menu ma mniej kalorii niż zaleca się dziennie, co zostawia miejsce na przekąski.

• Mnóstwo cennych wskazówek przystępnie podanych przez Olivera, który studiuje obecnie dietetykę.

• Książka łatwa do korzystania na co dzień lub od czasu do czasu.

• Nieważne, jak bardzo zapracowany jesteś – dzięki Jamiemu możesz łatwo już od dziś zacząć jeść zdrowo

• Książka dla każdego, kto chce zdrowiej jeść, ale ma mało czasu albo nie wie, od czego zacząć.

• Książce towarzyszy cykl odcinków Jamie’s Super Food oraz program dokumentalny Jamie’s Sugar Rush.

(Kris)

Powiązane artykuły