Niedziele przy stole – rusza jesienna edycja Sunday Brunch

Nawiązuje do trendu slow dining i staje się pomysłem na spędzanie czasu. Sunday Brunch to coraz bardziej popularny zamiennik niedzielnego rosołu. Dlaczego? Uczestnicy spotykają się z przyjaciółmi, mają do wyboru bogate menu, a dzieci korzystają z zabawy pod okiem animatorów. Jesienna edycja rusza już 1 października w OVO Bar & Restaurant.

Brunch to połączenie śniadania (breakfast) i lunchu, dań na zimno i ciepło. To obyczaj typowo miejski, dedykowany weekendowemu lenistwu, dlatego jego forma jest niezobowiązująca. Jada się go wczesnym przedpołudniem, najczęściej w towarzystwie przyjaciół i rodziny. Jest coraz popularniejszy w Europie Zachodniej, ale zyskuje również zainteresowanie we Wrocławiu.

– Pół roku temu zaproponowaliśmy Sunday Brunch, jako pierwsza restauracja we Wrocławiu – mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wroclaw, w którym działa OVO Bar & Restaurant. – To był strzał w dziesiątkę. Mieszkańcy polubili ten zachodnioeuropejski zwyczaj, widzimy coraz większe zainteresowanie. Dlatego cieszę się, że po wakacyjnej przerwie zaproponujemy nowe menu i atrakcje dla rodzin. Pierwsze spotkanie już 1 października – dodaje.

Niedziela bez rosołu

Specjalnie na niedzielne brunche Piotr Apanel, szef kuchni OVO Bar & Restaurant, przygotowuje bufet z autorskimi potrawami. Będą to tradycyjne dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, z wyraźnie zauważalnymi śródziemnomorskimi i azjatyckimi wpływami.

– Z jednej strony staramy się zaproponować gościom nowe smaki, których nie znajdą nigdzie indziej. Jest to na przykład nasza interpretacja ostryg, aromatycznych krewetek czy wędzonych ryb – mówi Piotr Apanel. – Z drugiej chcemy, aby spotkali się z pozornie znanymi składnikami, ale w nieznanym wydaniu. To m.in. między innymi przygotowywane pieczone kawałki mięs, podawane w sosie domowym lub popularnym ponzu. Podczas każdego brunchu kilka potraw będę przygotowywał na oczach gości i chętnie o nich opowiem – dodaje.

Czekoladowa fontanna i atrakcje dla dzieci

Menu uzupełni duży wybór deserów. Z pewnością w centrum uwagi znajdzie się czekoladowa fontanna. Dodatkowo goście Sunday Brunch będą mieli nieograniczony dostęp do napojów, w tym m.in. do piwa, wina, kawy, herbaty, soków

Ważnymi bohaterami Sunday Brunch są zawsze dzieci. W OVO Bar & Restaurant wezmą udział w licznych zabawach zorganizowanych przez animatorów. Dodatkowo będą miały do dyspozycji własne menu.

Rezerwacje można wykonywać pod numerem 71 777 00 73 lub pod adresem ovo.restaurant@hilton.com.

Cena dla dorosłych wynosi 149 zł, dla dzieci w wieku 6-14 lat 50% taniej, a do 6 lat udział jest bezpłatny.

Do OVO Bar & Restaurant można wejść od strony lobby hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw lub przez ogólnodostępny, wewnętrzny dziedziniec wielofunkcyjnego budynku OVO.

(MKO)

Powiązane artykuły