Nowa restauracja w Magnolia Park

We wrocławskim centrum handlowym Magnolia Park otwarto nową restaurację. Vivian przyjmuje już pierwszych gości i specjalizuje się w kuchni europejskiej.

Krem z grzybów leśnych, comber z królika, dorsz z kaszanką – to tylko kilka propozycji Vivian.

Klienci nowej restauracji w Magnolia Park mają do dyspozycji dwie karty: śniadaniową i obiadową. Odwiedzając Vivian rano mogą skomponować własną jajecznicę lub wybrać domową granolę – płatki owsiane ze świeżymi owocami i jogurtem.

Szef kuchni serwuje również na śniadanie bajgla z wołowiną lub łososiem, zapiekane jajka (z cebulką, kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem) i tosty francuskie podane z regionalnym miodem, konfiturami i jogurtem.

Z kolei na obiad można spróbować takie specjały jak łosoś z sałatką z fenkułu, rillettes z kaczki (delikatny smalec) czy pasztet z wątróbki. Wśród zup można wybierać spośród trzech propozycji: rosołu z kaczki i królika, kremu z grzybów leśnych, a także kremu z pieczonych buraków. Dania główne zaskakują różnorodnością – od burgera wołowego, piersi kaczki lub kurczaka, po comber z królika, dorsza z kaszanką i antrykot wołowy. W menu znajduje się również propozycja kilku sałatek i makaronów.

Nowa restauracja znajduje się na pierwszym piętrze nowej części Magnolia Park, pomiędzy sklepem Empik a salą zabaw Labibu. Lokal Vivian dołączył do działających już w tym miejscu Pizza Hut, Ohh! Sushi&Grill!, Kuchnia Marche. To kolejne w ostatnim czasie poszerzenie oferty restauracyjnej w Magnolia Park.

(KrzKr)

Powiązane artykuły