Powstaje unikalny bar i restauracja w centrum Wrocławia

Takiego miejsca spotkań w stolicy Dolnego Śląska jeszcze nie było. Wyróżnia się unikatowym barem, autorskimi koktajlami, wysokiej jakości serwisem i otwartą kuchnią. OVO Bar & Restaurant startuje już w sierpniu. Trwa rekrutacja pracowników.

OVO Bar & Restaurant znajduje się na parterze hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław i jest dostępne również przez taras od strony wewnętrznego, otwartego patio budynku. Będzie otwarte od rana do późnego wieczora, oferując autorskie koktajle oraz szeroki wybór wina, piwa i przekąsek, a także zróżnicowane sezonowe menu, otwartą kuchnię, muzykę DJ-ów i na żywo.

– Kolekcja koktajli będzie imponująca. Nasz bar, wyśmienita kuchnia i spersonalizowana obsługa sprawią, że OVO Bar & Restaurant stanie się unikalnym miejscem we Wrocławiu, doskonałym dla relaksu i na każdą inną okazję. Jakość obsługi i przyciągająca atmosfera są dla nas równie ważne jak lokalizacja i design – mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Wrocław.

W OVO Bar & Restaurant nie tylko spróbujemy słynnych koktajli, jak Southside, lecz również dowiemy się w jak niezwykłych okolicznościach i czasach powstały (akurat ten w okresie prohibicji w Chicago). Niektóre z autorskich koktajli będą stworzone na bazie produktów regionalnych.

OVO Bar & Restaurant będzie się zmieniać wraz z porami dnia i zgodnie z rytmem życia miasta. W trakcie dnia zjemy tam śniadanie lub umówimy się na biznesowy lunch. Wieczorem zmieni się nastrój – pojawi się inny wystrój, inna muzyka, a nawet inne stroje kelnerów, hostess i barmanów.

– Uważna, otwarta i taktowna obsługa jest dla nas bardzo istotna. Od momentu wejścia do restauracji gościem zajmie się hostessa, a następnie kelner. Dbamy o detale, które budują klimat miejsca – mówi Matthias Herd.

Trwa rekrutacja pracowników

– Poszukujemy ludzi z pasją, którzy razem z nami będą tworzyć atmosferę OVO Bar & Restaurant. Przykładamy wagę m.in. do tego, by kucharze i kelnerzy potrafili barwnie opowiadać historie kryjące się za potrawami i ich składnikami – dodaje Matthias Herd.

Co jeszcze będzie niezwykłe w OVO Bar & Restaurant? Na przykład ostatni szlif w przygotowaniu niektórych dań nastąpi na restauracyjnym stoliku. Dania będą podawane indywidualnie lub wspólnie dla wszystkich osób przy stole, dzięki czemu będzie można spróbować wielu różnych rzeczy.

– W menu zaproponujemy najciekawsze dania nowoczesnej polskiej kuchni, jak również potrawy inspirowane śródziemnomorską kulturą kulinarną. Jedną z naszych specjalności będą na przykład tapas. Co istotne, wykorzystamy tylko najświeższe produkty sezonowe i regionalne. Na filmach dostępnych poprzez kod QR w menu będzie można zobaczyć, skąd pochodzą niektóre z nich – mówi Piotr Apanel, szef kuchni DoubleTree by Hilton Wrocław.

Piotr Apanel pracował wcześniej w czterech restauracjach uhonorowanych gwiazdką Michelin, w tym w restauracji Gordona Ramsay’a w Londynie. We Wrocławiu pod jego kierownictwem pracować będzie około 20 osób. Ceny w OVO Bar & Restaurant będą na poziomie obecnych cen we Wrocławiu. To również jeden z powodów, dla których nie będzie to typowa restauracja hotelowa.

– Jestem przekonany, że OVO Bar & Restaurant stanie się popularnym miejscem spotkań w sercu miasta, doskonałym zarówno na poranną kawę i śniadanie, dający oddech lunch, spotkanie biznesowe, jak i wieczorne ze znajomymi. OVO Bar & Restaurant traktujemy jak dobrą opowieść, która ma przyciągać i zaciekawiać. Zapraszamy wrocławian, by byli jej częścią – podkreśla Matthias Herd.

(MKO)

Powiązane artykuły