Restauracja Babinicz zdobyła Hermesa

Podczas Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa (Hotelarstwa i Gastronomii) zostały wręczone prestiżowe Statuetki Hermesa „Poradnika Restauratora”. W ubiegłych latach Hermesami zostali uhonorowani mi.in. Karol Okrasa, Robert Sowa czy Wojciech Modest Amaro.

Statuetki Hermesa „Poradnika Handlowca”, na przestrzeni ostatnich 12 lat, przyznano już ponad 80 handlowcom zarówno z małych i średnich sklepów detalicznych jaki i wielkich międzynarodowych sieci, a także licznym osobowościom świata FMCG. Równolegle wyróżniano również artystów sztuki kulinarnej – Hermesy „Poradnika Restauratora” wręczono już niemal 50 osobowościom branży HoReCa.

Wśród tegorocznych laureatów tej wyjątkowej nagrody znalazła się Restauracja Babinicz z Dworzyska i Szef Kuchni Wojciech Harapkiewicz. W jego imieniu statuetkę, podczas uroczystej gali, odebrał Prezes „Dworzyska” Ryszard Tomaszewski.

Kapituła w składzie: Tadeusz Olszański – publicysta, dziennikarz, krytyk kulinarny, autor książek, Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni WACS, prezes Fundacji Gastronomia na Obcasach, oraz Beata Marcińczyk – Redaktor Naczelna Poradnika Restauratora dokonała podsumowania głosów, a tym samym wybrała tych najbardziej przedsiębiorczych w branży HoReCa.

(Kris)

Powiązane artykuły