Szybka kuchnia roślinna

„Wege w kwadrans” to już piąta książka Katarzyny Gubały, promotorki zdrowego odżywiania, koordynatorki kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni” i redaktor naczelnej luksusowego magazynu „Ekostyle”.

W „Wege w kwadrans” znalazło się aż 125 zdrowych przepisów, które można wykonać w 15 minut lub maksymalnie pół godziny, gdy wliczyć w to czas gotowania ryżu, kaszy czy soczewicy. Nie masz czasu na gotowanie? Do tych przepisów nie potrzebujesz używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Tylko warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender — i jesteś najedzony!

Wege w kwadrans to książka dla każdego, komu wydaje się, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, trudna i czasochłonna. To też książka dla wszystkich, którzy chcieliby gotować roślinnie, a nie wiedzą, od czego zacząć. W książce Katarzyna Gubała doradza, jak zacząć swoją przygodę z kuchnią roślinną, na jakie produkty warto postawić, jakie są zdrowe zamienniki cukru, po które mleka roślinne warto sięgnąć i podpowiada, jakie triki warto stosować w wege kuchni. Książka ma premierę w połowie listopada.

„Wege w kwadrans”, Wydawnictwo Sensus, cena: 39,99 zł

Powiązane artykuły