Tydzień z doskonałą kuchnią w wyjątkowo niskiej cenie!

Restaurant Week, czyli ogólnopolskie święto gastronomii, w którym weź́mie udział 120 najlepszych restauracji w polskich miastach już 11-17 maja.

Wrocław jest obok Warszawy, Krakowa, Poznania i Trójmiasta jednym z miast, w którym fani dobrej kuchni będą mogli być w swoim żywiole smakowania potraw kuchni świata za wyjątkwo nieduże pieniądze.

W Restaurant Week weźmie udział kilkadziesiąt wrocławskich restauracji.

Podczas tego kulinarnego tygodnia najlepsze przygotują one swoje popisowe menu (przystawka, danie główne i deser) w promocyjnej cenie 39 zł!

Organizatorzy imprezy zapewniają, że wydarzenie stanie się festiwalem wyróżniających się lokali, który pozwala świętować rosnący poziom polskiej sceny gastronomicznej, nieodbiegającej od światowych standardów.

Do udziału we Wrocław Restaurant Week zaproszone zostały wyjątkowe restauracje, serwujące dania niemal wszystkich kuchni świata, starannie wyselekcjonowane, roszczące sobie prawo przynależności do tych najlepszych.

Pilotażowa, listopadowa edycja WARSAW RESTAURANT WEEK(end) okazała się wielkim sukcesem zarówno dla autorów wydarzenia, jak i restauratorów, którzy entuzjastycznie zadeklarowali udział w kolejnych wydarzeniach. Ten sukces organizatorzy postanowili powielić w innych polskich miastach, dlatego oprócz Wrocławia i stolicy w maju jednocześnie wystartują bliźniacze imprezy w Krakowie, Poznaniu i Trójmieście.

Już dziś można zaplanować czas na majowe poznawanie nowych miejsc i smaków. Wystarczy zapisać się na stronie www.restaurantweek.pl, by otrzymać dostęp do rezerwacji na 24 godziny przed oficjalnym rozpoczęciem sprzedaży (planowana data: 24 kwietnia 2015) i móc wybrać wśród najbardziej pożądanych stolików.

(ANAG)

Powiązane artykuły