We Wrocławiu powstaje nowa restauracja i browar

W centrum Wrocławia, w kamienicy Pod złotym Psem powstaje nie tylko nowy browar, ale także restauracja z sezonowym menu.

W browarze będzie serwowane rzemieślnicze piwo, w którego warzeniu będą mogli wziąć udział goście.

Nazwa Złoty Pies nawiązuje do godła jednej z najbardziej charakterystycznych kamienic w Rynku. W głównej sali restauracji połączonej z browarem stoją już dwie wielkie miedziane kadzie. Będzie można zobaczyć tam proces warzenia piwa, a dodatkowo samemu brać czynny udział w tym procesie.

– Browar rzemieślniczy ma tę zaletę, że piwo będzie u nas dojrzewało w swoim naturalnym tempie. Poza tym będziemy warzyli piwa w różnych stylach, w oparciu o autorskie receptury. Poza tym nasi goście będą mogli zdecydować, co uwarzymy, a nawet proponować swoje receptury. Oprócz podstawowych składników piwa, czyli wody, słodu, chmielu i drożdży, bogactwo dodatków i możliwości jest ogromne. Bezkompromisowi jesteśmy tylko w kwestii jakości składników – zapowiada Łukasz Szwed, piwowar browaru Złoty Pies.

W browarze wyjątkowa będzie także restauracja, z sezonowym menu i produktami dostarczanymi przez regionalnych dostawców, na stałe związanych ze Złotym Psem. Kuchnia będzie otwarta, więc przygotowywanie potraw podejrzymy tak samo, jak proces warzenia piwa.

Oprócz części pubowej i restauracyjnej dla gości Złotego Psa dostępne będą także piwnice z klimatyczną cegłą i łukowymi sklepieniami. Znajduje się tam kilka mniejszych pomieszczeń, gdzie napijemy się piwa w kameralnej atmosferze. Na imprezy i wydarzenia wyjątkowe udostępniane będą obszerne sale dawnego klubu muzycznego.

Otwarcie browaru Złoty Pies planowane jest latem.

Powiązane artykuły