Na straganach coraz więcej świeżych warzyw – do wiosennego słońca obracają się dorodne rzodkiewki, soczyste kalarepy, młode ziemniaki, pierwsze marchewki i pietruszki, chrupiące sałaty. Nie można przejść obok nich obojętnie – koniecznie zaprośmy nowalijki do swojej kuchni! – Wiosna to świetna okazja, by wprowadzić do swojej diety świeże warzywa, by wzbogacić ją o zawarte w nich składniki mineralne i witaminy – mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec Knorr.
Świeże warzywa pozwolą nam przygotować wiosenne zupy, jak choćby bulion z młodym warzywami. Znakomity smak zapewni mu Rosół z kury Knorr – bulion będzie znakomicie doprawiony i bardzo aromatyczny. Rosół z kury Knorr to świetny pomocnik także podczas gotowania innych zup ze świeżych warzyw – pachnącej pomidorowej, delikatnego kremu z brokułów, zupy jarzynowej czy ogórkowej.
Młode warzywa to również świetny dodatek do drugiego dania. Piersi z kurczaka ze szpinakiem, kapuśniak ze świeżej kapusty, risotto z warzywami czy zapiekanka ziemniaczna z cukinią zaspokoją apetyty domowników – a przy okazji dostarczą jednej z pięciu zalecanych dziennie porcji warzyw w diecie. Aby te dania smakowały wyśmienicie, warto sięgnąć po Rosół z kury Knorr – idealnie je doprawi i pogłębi ich smak.
A oto propozycje szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego, na doskonałe w smaku domowe dania:
Wiosenny bulion z młodymi warzywami
Zupa jarzynowo – kalafiorowa ze śmietaną
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pomidorami
Mamy do rozdania nagrody ufundowane przez Knorr!!!
Aby wygrać wystarczy podać swój przepis na doskonałe w smaku domowe danie z użyciem bulionów Knorr. Swoje propozycje należy wysłać na adres e-mailowy: konkurs@naszbiznes24.pl. W tytule e-maila należy napisać „Wiosna z Knorr”, w treści imię i nazwisko, nr telefonu kontaktowego oraz przepis. Najlepszy przepisy nagrodzimy radiem oraz zestawem bulionów Knorr. Dwóch szczęśliwców otrzyma natomiast zestawy bulionów Knorr. Zwycięzców powiadomimy telefonicznie o wygranej.
(JuAn)