Wrocław Restaurant Week pod koniec października

Już za kilka tygodni rusza kolejna edycja Wrocław Restaurant Week. Tym razem weźmie w niej udział 16 restauracji.

Tegoroczna, jesienna edycja festiwalu będzie inspirowana kuchnią tradycyjną oraz lokalnymi smakami i składnikami z Dolnego Śląska.

Ambicją organizatorów Wrocław Restaurant Week jest wpisanie na listę najważniejszych wydarzeń kulinarnych w mieście.

Aktualna edycja została rozszerzona. Na gości będą czekać najlepsze restauracje z poprzedniej edycji, a także nowe miejsca, które zabiegają o możliwość prezentacji swojego autorskiego trzydaniowego doświadczenia (przystawka, danie główne, deser) podczas festiwalu.

Wrocławska gastronomia ma swoje korzenie w kuchni lwowskiej, pruskiej oraz czeskiej. Restauracje powinny zaserwować zatem autorskie interpretacje, dbając także o zadowolenie wegan i wegetarian.

Restaurant Week odbywa się od 2014 roku, we Wrocławiu to jego druga edycja. Oto restauracje uczestniczące w tegorocznej edycji: Alyki Nasza Restauracja, Czarymary Restauracja, Dobra Karma, Kempa, La Fée Verte, La Folie, Le Chef, Mlekiem i Miodem, Nadodrze – Cafe Resto Bar, OKWineBar, Olszewskiego 128, Pappatore, PURO Kitchen, Trattoria Pasta & Vino, Restauracja Patio, Vertigo Jazz Club & Restaurant.

(KrzKr)

Powiązane artykuły