Restaurant Week znów we Wrocławiu

Po raz kolejny we Wrocławiu odbędzie się festiwal najlepszych restauracji. W tym roku hasłem przewodnim jest „Kwitnąca scena restauracyjna”, pod którą skrywa się wielki powrót świeżych i lokalnych składników.

Wrocław Restaurant Week odbędzie się od 1 do 10 kwietnia we Wrocławiu. Za 39 zł będzie można spróbować trzech dań (przystawka, danie główne, deser).

Mieszkańcu Wrocławia i okolic będą mogli wziąć udział w festiwalu najlepszych restauracji, który odbywa się po raz kolejny pod szyldem „Restaurant Week”. W ostatniej, październikowej odsłonie imprezy tematem przewodnim była kuchnia lokalna. W festiwalu wzięło udział niemal pięć tysięcy osób. a goście odwiedzili 16 restauracji, które przygotowały własne interpretacje wrocławskiej kuchni przy użyciu miejscowych składników,

W nadchodzącej edycji zasady nie uległy zmianie. Będzie to okazja do wypróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie taniej niż w regularnym menu.

Festiwal odbędzie się w dniach od 1 do 10 kwietnia we Wrocławiu. Restauracje biorące udział we Wrocław Restaurant Week: Alyki, Baszta, CzaryMary, Dobra Karma, Kempa, La Fee Verte, La Folie, Le Chef, Liberta 7, Mama Manousch, Mlekiem i Miodem, My Corner, Orient Palace, Pappatore, Patio, Puro Kitchen, Studio Culinary Solutions, Vertigo Jazz Club, Villa Bianco Stek and Lobster, Vivian, Włoszczyzna.

Rezerwacje stolików są już dostępne na stronie organizatora.

(KrzKr)

Powiązane artykuły